Jobcoaching

Believe you can and you’re halfway there. Theodore Roosevelt

Jobcoaching

Als ervaren en gecertificeerd jobcoach bied ik begeleiding aan mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om zelfstandig een baan te vinden of te behouden. Dit kan zijn als gevolg van psychische problematiek, een verstandelijke of een lichamelijke beperking. De mensen die ik begeleid hebben een participatiewet uitkering, een Wajong of WIA uitkering. Het bedrijfsleven, Gemeente en het UWV zijn hierbij mijn belangrijkste opdrachtgevers. In 2008 ben ik begonnen met mijn werkzaamheden als jobcoach en in 2016 heb ik mijn diploma voor gecertificeerd jobcoach behaald. In 2019 heb ik mij door het volgen van de 8-daagse opleiding autisme vriendelijk coachen, gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met autisme.

Mijn werkwijze

Vanuit iemand zijn mogelijkheden, talenten en interesses ga ik samen met de kandidaat op zoek naar een duurzame passende baan. We kijken eerst naar wat iemand nodig heeft om op de werkplek goed te kunnen functioneren. Hierbij wordt rekening gehouden met de aandachtspunten of beperkingen van de kandidaat.
Naast het bemiddelen van de kandidaat naar werk, is het ook mijn verantwoordelijkheid om een toekomstige werkgever te informeren en te instrueren om de kandidaat op de werkplek te begeleiden. In de begeleiding speel ik zelf ook een belangrijke rol, door op de werkplek langs te komen en jobcoach begeleiding te bieden aan de kandidaat. Het soort begeleiding is afhankelijk van wat de kandidaat nodig heeft. Het doel van jobcoaching is dat de kandidaat zich dusdanig prettig voelt op de werkvloer, dat hij of zij zich volledig naar eigen vermogen kan ontwikkelen en ontplooien. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met vraag en de doelstelling van de werkgever. Voor de werkgever ben ik het aanspreekpunt over het functioneren van de kandidaat en voor de diverse (financiële) voordelen die van toepassing zijn bij het in dienst nemen van een werknemer met een arbeidsbeperking.
Ben je als organisatie op zoek naar een zelfstandig en ervaren jobcoach of werkcoach, dan kun je contact met mij opnemen.
Ben je particulier en heb je een uitkering van de gemeente of het UWV dan kun je door mij begeleid worden. Het UWV of de Gemeente kan dan mogelijk een traject voor jou vergoeden. Voor informatie kun je contact met mij opnemen.

Nieuwsbrief ontvangen?