Over mij

Een gedreven, enthousiaste en positieve persoonlijkheid met passie voor het coaching vak, bewust leven en persoonlijke ontwikkeling. In 2017 ben ik getrouwd met mijn lieve man en ik ben moeder van een samengesteld gezin met drie jongvolwassen kinderen.

In 2008 is mijn carrière als re-integratiecoach/jobcoach bij een re-integratiebureau begonnen. Ik ontdekte al snel dat het coachvak in combinatie met arbeidsbemiddeling echt mijn ding is.
In 2014 heb ik mijn vaste baan opgezegd om mijn werk als zelfstandig re-integratiecoach/jobcoach voort te zetten. Super spannend, maar tot op heden nog geen dag spijt van gehad. Ik hou ervan om out of the box te denken, risico’s te nemen en nieuwe dingen te ontdekken. Als zelfstandig ondernemer heb ik zelf de touwtjes in handen en bepaal ik mijn eigen regels. Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Eén van de belangrijkste waarden in mijn leven. In juni 2021 ben ik afgestudeerd als erkend loopbaancoach professional. Naast het begeleiden van mensen in een uitkeringssituatie naar werk, richt ik mij nu ook op het coachen van mensen met diverse loopbaanvragen.

Doordat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is om werk te doen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt, word ik ontzettend gelukkig als mensen die bij mij een coach traject of een mindfulness training volgen, ook tot dit inzicht komen en uiteindelijk gaan doen waar zij zelf gelukkig van worden. Ik geloof dat als je eenmaal iets doet wat je passie is en waar je jouw kwaliteiten volledig in kan benutten, de positieve flow in jouw leven vanzelf gaat stromen.

In mijn coach trajecten en mindfulness trainingen hecht ik veel waarde aan gelijkwaardigheid, respect en wederzijds vertrouwen. Ik focus mijn aandacht volledig op mijn coachee of deelnemers, door goed te luisteren, te observeren en de juiste vragen te stellen. Door het stellen van de juiste vragen komen mensen zelf met oplossingen en inzichten. Hierdoor komt de motivatie om in actie te komen vanuit de mensen zelf. Dit zorgt vaak voor een positieve blijvende (gedrags) verandering.

Vanaf 2014 is mindfulness in mijn leven gekomen. Omdat door het opstarten van mijn eigen coaching praktijk in combinatie met de zorg voor mijn gezin veel van mij vroeg, ging ik vaak over mijn grenzen heen. Ik beschikte niet over de rust en kennis om hier een goede balans in te vinden. Ik leefde niet meer vanuit mijn hart en voor de dingen die ik graag wilde doen. Dit zorgde ervoor dat ik steeds minder energie had en minder vertrouwen had in mijzelf. Ik ben op zoek gegaan naar iets wat mij meer rust, energie en vertrouwen zou geven en ik vond mindfulness. Mindfulness bracht mij mooie nieuwe inzichten. Door mindfulness heb ik geleerd om bewuster te leven en vertrouwen te hebben in mijn levensproces en levenspad.

Liefdevolle groet,
Tessa

Nieuwsbrief ontvangen?